Hamsalade met peultjes

AllerHande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g peultjes
  • 1 blikje flageolets netto 400 g, Royal Mail,
  • 1 sjalotje
  • 2 plakken belegen kaas á ca. 100 g,
  • 250 g hamblokjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels Limburgse mosterd Gulpener,
  • zout
  • peper
  • snufje suiker
  • 200 g gemengde sla

Instructies

  • Peultjes wassen en schoonmaken.
  • In pan weinig water en zout aan de kook brengen.
  • Peultjes in ca. 3 minuten beetgaar koken.
  • Peultjes in zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken.
  • Intussen flageolets laten uitlekken.
  • Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
  • Van kaas korstjes afsnijden en in kleine blokjes snijden.
  • In kom olie, citroensap en mosterd tot sausje roeren.
  • Op smaak brengen met zout, peper en suiker.
  • Peultjes, sjalotje, flageolets, ham en kaas door elkaar scheppen.
  • Dressing erdoor scheppen.
  • Op platte schaal sla verdelen.
  • Salade op midden scheppen.
  • Serveren met bruine pistolets.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Extra aanwijzing Snel te maken