Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hollandse appeltaart met gember
AllerHande 1996
Porties:
10
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
springvorm
Ø24 cm
Oven
Ingrediënten
▢
225
g
bloem
▢
zout
▢
75
g
witte basterdsuiker
▢
125
g
boter
koude / of margarine,
▢
1
ei
▢
2
zakjes
Bourbon vanillesuiker
á 5 g, Oetker
▢
11/2
dl
melk
▢
400
g
stevige appels
Cox orange, Elstar, Jonagold
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
½
potje
bakgember
á 250 g, AH
▢
2
eetlepels
abrikozenjam
▢
½
eetlepel
boter
of margarine om in te vetten
▢
2
eetlepels
bloem
om te bestuiven
Instructies
200 g bloem met snufje zout boven kom zeven.
Suiker erdoor roeren.
Boter toevoegen en met twee messen tot erwtjesgrootte door bloem snijden.
1 Eetlepel koud water toevoegen en geheel snel tot samenhangend deeg kneden.
Deeg afgedekt in koelkast ca. 1 uur laten rusten.
Vorm invetten.
In kom ei met vanillesuiker en 25 g bloem gladkloppen.
In pan melk aan de kook brengen.
Hete melk door eimengsel roeren.
In pan terug doen en al roerende verwarmen tot licht gebonden vla ontstaat.
Vla laten afkoelen, regelmatig roeren.
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
In zeef gember laten uitlekken.
Appels schillen en in partjes snijden.
Met citroensap besprenkelen.
Aanrecht en deegroller met bloem bestuiven.
Deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 1/2 cm dik.
Vorm met deeg bekleden met opstaande rand van ca. 3 cm.
Vla over bodem van vorm uitstrijken.
Appelpartjes in cirkel op vla rangschikken.
Gember tussen appel scheppen.
Taart in midden van oven in ca. 1 uur gaar en bruinbakken.
Direct uit oven bestrijken met abrikozenjam.
Taart in vorm ca. 10 minuten af laten koelen.
Rand verwijderen en taart verder laten afkoelen.
Vlak voor serveren kaneel erover strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart