Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hutspot met runderlapjes
AllerHande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
magere runderlapjes
▢
2
theelepels
kerriepoeder
▢
peper
zout,
▢
25
g
boter
of margarine,
▢
1
eetlepel
azijn
▢
1
kilo
aardappels
zeer kruimig,
▢
1
kilo
hutspotgroente
panklare
▢
½
eetlepel
kruidenbouillonpoeder
Instructies
Vlees in 4 gelijke stukken snijden.
Bestrooien met kerriepoeder, zout en peper.
In braadpan boter verhitten en vlees in ca. 5 minuten bruin bakken, halverwege keren.
Azijn en 2 dl water toevoegen.
Vlees afgedekt in ca. 1 1/2 uur zachtjes gaar stoven, af en toe keren.
Intussen aardappels schillen, wassen en in stukken snijden.
Aardappels en hutspotgroente aan vlees toevoegen en afgedekt in ca. 30 minuten zachtjes gaar koken.
Vlees uit pan nemen en op bord leggen.
Aardappels en groente boven kom afgieten.
Met pureestamper aardappels en groente fijnstampen.
Zoveel stoofvocht toevoegen tot smeuïge stamppot ontstaat.
Op smaak brengen met bouillonpoeder en peper.
Op halfhoog vuur al omscheppend in ca. 2 minuten door en door heet laten worden.
Vlees op stamppot leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Stoofpot