Hutspot met runderlapjes

AllerHande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g magere runderlapjes
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • peper zout,
  • 25 g boter of margarine,
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 kilo aardappels zeer kruimig,
  • 1 kilo hutspotgroente panklare
  • ½ eetlepel kruidenbouillonpoeder

Instructies

  • Vlees in 4 gelijke stukken snijden.
  • Bestrooien met kerriepoeder, zout en peper.
  • In braadpan boter verhitten en vlees in ca. 5 minuten bruin bakken, halverwege keren.
  • Azijn en 2 dl water toevoegen.
  • Vlees afgedekt in ca. 1 1/2 uur zachtjes gaar stoven, af en toe keren.
  • Intussen aardappels schillen, wassen en in stukken snijden.
  • Aardappels en hutspotgroente aan vlees toevoegen en afgedekt in ca. 30 minuten zachtjes gaar koken.
  • Vlees uit pan nemen en op bord leggen.
  • Aardappels en groente boven kom afgieten.
  • Met pureestamper aardappels en groente fijnstampen.
  • Zoveel stoofvocht toevoegen tot smeuïge stamppot ontstaat.
  • Op smaak brengen met bouillonpoeder en peper.
  • Op halfhoog vuur al omscheppend in ca. 2 minuten door en door heet laten worden.
  • Vlees op stamppot leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Stoofpot