Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Runderstoofpot met rodekool
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Ingrediënten
▢
4
sjalotten
▢
½
rodekool
▢
2
winterpenen
▢
70
g
boter
▢
500
g
biologische riblappen
▢
10
g
rundvleeskruiden
▢
3
dl
rode wijn
▢
½
biologisch vloerbrood
Instructies
Snijd de kool in parten en snijd de witte stronk eruit.
Snijd in repen.
Snijd de wortel in schuine plakken van 2 cm dik.
Verhit de boter in een braadpan.
Snijd het vlees in grote stukken en bak het al omscheppend ca. 2 minuten.
Voeg de sjalotten toe en bak ca. 2 minuten mee.
Bestrooi het vlees met vleeskruiden en schep om.
Schep de rodekool en wortel erdoor.
Schenk langs de rand van de pan de wijn erbij.
Breng het langzaam aan de kook.
Laat het vlees en de groente afgedekt op laag vuur (op vlamverdeler) in ca. 3 uur gaar stoven. Schep af en toe om.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Verdeel het brood in grote stukken.
Smelt in een koekenpan de overige boter en wentel het brood erdoor.
Verdeel de broodstukken over de runderstoofpot.
Schuif de pan onder de hete grill en laat het brood in ca. 5 minuten bruin worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Stoofpot
Land van herkomst
Nederland