Runderstoofpot met rodekool

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 sjalotten
  • ½ rodekool
  • 2 winterpenen
  • 70 g boter
  • 500 g biologische riblappen
  • 10 g rundvleeskruiden
  • 3 dl rode wijn
  • ½ biologisch vloerbrood

Instructies

  • Snijd de kool in parten en snijd de witte stronk eruit.
  • Snijd in repen.
  • Snijd de wortel in schuine plakken van 2 cm dik.
  • Verhit de boter in een braadpan.
  • Snijd het vlees in grote stukken en bak het al omscheppend ca. 2 minuten.
  • Voeg de sjalotten toe en bak ca. 2 minuten mee.
  • Bestrooi het vlees met vleeskruiden en schep om.
  • Schep de rodekool en wortel erdoor.
  • Schenk langs de rand van de pan de wijn erbij.
  • Breng het langzaam aan de kook.
  • Laat het vlees en de groente afgedekt op laag vuur (op vlamverdeler) in ca. 3 uur gaar stoven. Schep af en toe om.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Verdeel het brood in grote stukken.
  • Smelt in een koekenpan de overige boter en wentel het brood erdoor.
  • Verdeel de broodstukken over de runderstoofpot.
  • Schuif de pan onder de hete grill en laat het brood in ca. 5 minuten bruin worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Stoofpot
Land van herkomst Nederland