Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkensfricandeau met een korst van tomatentapenade
Allerhande 2002
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
plasticfolie
keukenpapier
aluminiumfolie
braadslede
Ingrediënten
▢
125
g
pistachenoten
▢
6
sneetjes
oud witbrood
▢
200
gr
zongedroogde tomatentapenade
▢
2
grote stukken
varkensfricandeau
a 500 g
▢
zout
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
dl
vleesfond
▢
1
dl
witte wijn
▢
50
g
boter
koude
▢
peper
Instructies
Nootjes pellen.
Korst van brood snijden.
Brood en nootjes fijn malen.
Tapenade erdoor mengen.
Varkensfricandeau droogdeppen met keukenpapier.
Vlees inwrijven met zout en peper.
Vlees aan bovenzijde in lengte twee keer diep insnijden.
Inkepingen vullen met tapenademengsel, rest bewaren voor later.
Vlees in plasticfolie wikkelen, tot gebruik in koelkast bewaren.
Fricandeau ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen.
Vlees bestrijken met olie, op bovenzijde dikke laag tapenademengsel smeren.
Vlees in braadslede leggen en in midden van koude oven schuiven.
Oven inschakelen op 175 °C.
Vlees in ca. 45 minuten gaar braden.
Vlees uit oven nemen en losjes in aluminiumfolie verpakt nog ca. 5 minuten laten rusten. Braadslede op laag vuur zetten.
Fond en wijn bij bakvet schenken en aanbaksels losroeren.
Jus ca. 2 minuten laten inkoken.
Boter in klontjes snijden en met garde door jus kloppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Fricandeau op buffet voorzichtig in 8 plakken snijden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Mediterraan