Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Herb-Crusted Pork Fricandeau with Tomato Tapenade
Porties:
8
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
braadslede
Keukenmachine
keukenpapier
koksmes
plasticfolie
snijplank
Ingrediënten
▢
2
el
olijfolie
▢
2
grote
stukken varkensfricandeau à 500 g
▢
1
dl
vleesfond
▢
1
dl
witte wijn
▢
125
g
pistachenoten
▢
200
g
zongedroogde tomatentapenade
▢
50
g
koude boter
▢
6
sneetjes
oud witbrood
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
Instructies
Pel de pistachenoten.
Snijd de korsten van het brood.
Maal het brood en de nootjes fijn in de keukenmachine.
Meng de tapenade door het brood-noot mengsel.
Dep de varkensfricandeau droog met keukenpapier.
Wrijf het vlees in met zout en peper.
Snijd de bovenkant van het vlees in de lengte twee keer diep in.
Vul de inkepingen met het tapenademengsel, bewaar de rest voor later.
Wikkel het vlees in plasticfolie en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Laat de fricandeau ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur komen.
Bestrijk het vlees met olijfolie en smeer een dikke laag van het tapenademengsel op de bovenkant.
Leg het vlees in een braadslede en schuif in het midden van een koude oven.
Zet de oven aan op 175 °C.
Braad het vlees in ongeveer 45 minuten gaar.
Haal het vlees uit de oven en laat het losjes verpakt in aluminiumfolie nog ongeveer 5 minuten rusten.
Zet de braadslede op laag vuur.
Voeg de fond en wijn toe aan het bakvet en roer de aanbaksels los.
Laat de jus ongeveer 2 minuten inkoken.
Snijd de boter in klontjes en klop deze met een garde door de jus.
Breng de jus op smaak met zout en peper.
Snijd de fricandeau voorzichtig in 8 plakken en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij dit gerecht past een elegante Pinot Noir uitstekend.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Kerst