Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkenshaasmedaillons met zwarte olijvenjus
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
cocktailprikkers
Hapjespan
Ingrediënten
▢
1
struik
bleekselderij
▢
2
varkenshaasjes
ca. 500 g
▢
8
plakjes
ontbijtspek
▢
50
g
zwarte olijven
zonder pit
▢
4
eetlepels
boter
▢
zout
▢
versgemalen witte peper
Instructies
Bleekselderij schoonmaken en stengels in stukken van ca. 8 cm lengte snijden.
Varkenshaasjes elk in 4 dikke plakken (medaillons)snijden en elk met 1 plakje ontbijtspek omwikkelen.
Met cocktailprikker vaststeken.
Olijven in plakjes snijden.
In hapjespan 2 eetlepels boter verhitten.
Bleekselderij ca. 5 minuten roerbakken en dan op bord scheppen.
In dezelfde pan rest van boter verhitten.
Varkenshaasmedaillons in pan in 7-8 minuten rondom bruin en gaar bakken.
Bleekselderij laatste minuut weer meebakken.
Bleekselderij op borden scheppen, varkenshaas erop leggen.
Olijven en 1 dl water door achtergebleven bakvet roeren en aan de kook brengen.
Olijvenjus op en om gerecht scheppen, bestrooien met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met aardappelpuree.
Tip:
Vervang de olijven eventueel door 3 eetlepels zwarte-olijventapenade
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Frankrijk