Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Medaillons van Varkenshaas met Zwarte Olijvenjus
Porties:
4
personen
40
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
cocktailprikkers
Hapjespan
koksmes
snijplank
Ingrediënten
▢
2
varkenshaasjes
ca. 500 g
▢
4
el
boter
▢
8
plakjes
ontbijtspek
▢
1
struik
bleekselderij
▢
50
g
zwarte olijven zonder pit
▢
1
dl
water
▢
Versgemalen witte peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
Instructies
Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in stukken van ongeveer 8 cm lengte.
Snijd de varkenshaasjes elk in 4 dikke plakken (medaillons) en omwikkel elke medaillon met een plakje ontbijtspek.
Zet vast met een cocktailprikker.
Snijd de olijven in plakjes.
Verhit 2 eetlepels boter in een hapjespan.
Roerbak de bleekselderij ongeveer 5 minuten en schep deze dan op een bord.
Verhit de rest van de boter in dezelfde pan.
Bak de varkenshaasmedaillons in de pan in 7-8 minuten rondom bruin en gaar.
Voeg de laatste minuut de bleekselderij weer toe aan de pan.
Schep de bleekselderij op borden en leg de varkenshaasmedaillons erop.
Roer de olijven en 1 dl water door het achtergebleven bakvet in de pan en breng aan de kook.
Schep de olijvenjus over en rondom het gerecht en bestrooi met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij dit gerecht past een krachtige rode wijn, zoals een Merlot.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
38
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij
Feestdagen etc
Kerst
/
Moederdag
/
Vaderdag