Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkensvlees op Thaise wijze
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
met deksel
Ingrediënten
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
rode pepers
▢
1
rode ui
▢
150
gr
waterkers
▢
400
g
varkensschnitzels
▢
2
eetlepels
olie
▢
4
eetlepels
vissaus
▢
250
g
Chinese eiermie
▢
7,5
koriander
verse
▢
125
g
taugé
Instructies
Knoflook pellen en snipperen.
Pepers tussen handen rollen, uiteinden verwijderen en zaadjes eruit schudden en pepers in ringetjes snijden.
Ui pellen, halveren en in flinterdunne plakken snijden.
Harde steeltjes van waterkers verwijderen.
Varkensschnitzels in dunne reepjes snijden.
In wok olie verhitten en hierin knoflook, rode peper en ui fruiten.
Reepjes varkensvlees toevoegen en 2-3 minuten roerbakken.
Vissaus en 1 dl heet water erbij schenken, deksel op wok leggen en vlees, onder af en toe omscheppen, nog 5 minuten laten stoven.
Intussen eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Blaadjes van koriander plukken.
Mie afgieten en met waterkers en taugé door varkensvlees scheppen.
Geheel nog 2 minuten op hoog vuur verwarmen.
Mie over vier diepe borden verdelen, koriander erover strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Thailand