Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Thaise Varkensvlees Roerbak met Mie
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
wok met deksel
koksmes
snijplank
Ingrediënten
▢
2
el
olie
▢
2
rode pepers
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
rode ui
▢
4
el
vissaus
▢
7,5
g
verse koriander
▢
125
g
taugé
▢
150
g
waterkers
▢
250
g
Chinese eiermie
▢
400
g
varkensschnitzels
▢
1
dl
heet water
Instructies
Pel en snipper de knoflook.
Rol de pepers tussen je handen, verwijder de uiteinden en zaadjes, en snijd de pepers in ringetjes.
Pel de ui, halveer en snijd deze in flinterdunne plakjes.
Verwijder de harde steeltjes van de waterkers.
Snijd de varkensschnitzels in dunne reepjes.
Verhit de olie in een wok en fruit hierin de knoflook, rode peper en ui.
Voeg de reepjes varkensvlees toe en roerbak deze 2-3 minuten.
Voeg de vissaus en 1 dl heet water toe, leg het deksel op de wok en laat het vlees, onder af en toe omscheppen, nog 5 minuten stoven.
Bereid intussen de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing.
Pluk de blaadjes van de koriander.
Giet de mie af en schep deze met de waterkers en taugé door het varkensvlees.
Verwarm het geheel nog 2 minuten op hoog vuur.
Verdeel de mie over vier diepe borden en strooi de koriander erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij dit gerecht past een frisse witte wijn, zoals een Riesling of Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
32
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
3
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Roerbakken / Wokken
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Azië
/
Thailand
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij