Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zomerstamppotje met veldsla en romaatjes
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1½
kg
aardappels
kruimige
▢
zout
▢
250
g
romaatjes
kleine tomaatjes
▢
12½
zakje
bieslook
verse
▢
150
gr
veldsla
▢
125
ml
crème fraîche
▢
versgemalen peper
▢
nootmuskaat
▢
35
g
spekreepjes
uitgebakken
Instructies
Aardappels schillen en in pan met bodem water en zout in ca. 20 à 25 minuten gaarkoken.
Tomaatjes wassen en halveren.
Bieslook fijn knippen.
Worteltjes van veldsla verwijderen.
Aardappels afgieten en met crème fraîche, peper en mespunt nootmuskaat tot stevige puree
stampen.
Veldsla, tomaatjes, bieslook en spekreepjes door puree scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als stamppot te veel is afgekoeld, pan nog even op het vuur zetten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Stamppot
Land van herkomst
Nederland