Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zomerse Aardappelsalade met Veldsla en Romatomaten
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Aardappelschilmesje
snijplank
ookpan,
vergiet
Ingrediënten
▢
1½
kg
kruimige aardappels
geschild en in stukken
▢
Zout
▢
250
g
romaatjes
kleine tomaatjes, gehalveerd
▢
1
bosje
verse bieslook
fijngeknipt
▢
150
g
veldsla
▢
125
ml
crème fraîche
▢
Versgemalen peper
▢
Snufje
nootmuskaat
▢
35
g
spekreepjes
uitgebakken (optioneel, laat weg voor vegetarische versie)
Instructies
Kook de aardappels in een pan met ruim water en zout in 20-25 minuten gaar.
Giet de aardappels af en laat ze even uitstomen.
Stamp de aardappels tot een stevige puree met de crème fraîche, versgemalen peper en nootmuskaat.
Voeg de veldsla, gehalveerde romaatjes, fijngeknipte bieslook en eventueel de uitgebakken spekreepjes toe aan de puree.
Meng alles goed door elkaar tot een smeuïge salade.
Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij deze zomerse aardappelsalade.
Voedingswaarden
Calories:
410
kcal
|
koolhydraten:
65
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
13
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Salade
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch