Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemengde salade met lamsvlees en muntdressing
Allerhande 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
300
gr
haricots verts
▢
250
gr
lamsboutlapjes à la minute
▢
50
g
boter
▢
50
g
pecorino
geraspt
▢
15
g
verse munt
▢
50
g
pijnboompitten
geroosterd
▢
2
eetlepels
frambozenazijn
▢
1
dl
olijfolie
▢
3
bosuitjes
▢
1
eetlepel
poedersuiker
▢
75
gr
rocket slamelange
Instructies
Uiteinden van haricots verts snijden.
In pan met ruim kokend water en zout haricots verts in 3 minuten beetgaar koken.
In zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken.
Intussen lamsboutlapjes bestrooien met zout en peper.
In pan helft van boter verhitten en vlees in 4 minuten rondom bruin en van binnen rosé bakken. Vlees in dunne plakjes snijden.
In keukenmachine of met staafmixer muntblaadjes, pecorino, pijnboompitten, azijn en olie tot dikke, gladde dressing pureren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Bosuitjes schoonmaken en elk in 3 stukken snijden.
In koekenpan rest van boter verhitten.
Bosui in pan leggen,met poedersuiker bestrooien en 3 minuten zachtjes smoren tot suiker begint te karameliseren.
Slamelange over vier grote borden verdelen.
Haricots verts, bosui en lamsplakjes erop rangschikken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
/
Salade
/
Voorgerechten