Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hazenrugfilet met gepofte knoflook en sinaasappel wijnsaus
Allerhande 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
4 cocktailprikkers
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
13
ternen
knoflook
ongepeld
▢
500
ml
rode wijn
▢
250
ml
sinaasappelsap
vers
▢
160
ml
wildfond
pot
▢
½
tl
gedroogde tijm
▢
3
el
olijfolie
▢
1
el
grof zeezout
▢
4
hazenrugfilets
op kamertemperatuur
▢
2
el
boter
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Meng in een kom de bloem, kaas en peper.
Snijd met twee messen de boter erdoor.
Kneed met koele handen snel tot een samenhangend deeg.
Laat 15 min. rusten in de koelkast.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van Ø 26 cm.
Bekleed de springvorm hiermee.
Verwarm de honing in een steelpan.
Roer de slagroom erdoor en verhit tot aan de kook.
Haal van het vuur en roer de cashewnoten erdoor.
Strijk het notenmengsel uit over het deeg.
Bak het taartje in het midden van de oven in 45-50 min. gaar en goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met aardappelpuree en haricots verts.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hoofdgerechten
/
Wild