Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
In kokosmelk gestoofde Indonesische runderlappen
Allerhande 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
snelkookpan
Ingrediënten
▢
1
stengel
sereh
citroengras
▢
1
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
rode peper
▢
1½
tl
gemberpoeder
▢
4
el
ketjap manis
▢
4
sucadelappen
ca. 600 g
▢
4
el
olie
▢
1
tl
djinten
gemalen komijn
▢
4
dl
kokosmelk
blikje
▢
7½
gr
koriander
verse
▢
1
el
maizena
▢
zout
▢
3
el
seroendeng
▢
peper
Instructies
Van sereh buitenste blad verwijderen, stengel halveren.
Ui en knoflook pellen en snipperen.
Peper schoonmaken en in reepjes snijden.
In schaal sereh, ui, knoflook, gemberpoeder en peperreepjes mengen met ketjap.
Sucadelappen ca. 1 uur laten marineren.
Vlees uit marinade nemen.
In snelkookpan olie verhitten en vlees dichtschroeien.
Marinade, komijn en kokosmelk toevoegen en aan de kook brengen.
Pan sluiten.
Vlees in ca. 25 minuten gaar laten worden bij druk 2.
Koriander grof hakken.
Volgens gebruiksaanwijzing druk van pan nemen.
Sereh uit stoofvocht verwijderen.
Maizena met 2 el water gladroeren,
stoofvocht hiermee binden.
Zout en peper naar smaak toevoegen.
Stoofschotel overdoen in serveerschaal en bestrooien met seroendeng en koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met rijst en roergebakken spitskool.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Indonesië