Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
In venkel gestoofde konijnenbout
Allerhande 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
venkelknol
▢
4
konijnenbouten
▢
2
eetlepels
grove mosterd
▢
50
g
boter
▢
1
teentje
knoflook
in plakjes
▢
3
eetlepels
anijsdrank
bijv. pernod
▢
100
ml
venkelthee
▢
250
g
kastanjechampignons
▢
2
eetlepels
olijfolie
Instructies
Venkel wassen en in dunne plakken snijden; venkelgroen bewaren.
Konijnenbouten insmeren met mosterd en met zout en peper bestrooien.
In braadpan met dikke bodem boter verhitten en bouten rondom bruinbakken.
Venkel en knoflookplakjes rond bouten in pan leggen.
Anijsdrank en thee in pan schenken en aan de kook laten komen.
Vuur laag draaien, deksel op pan leggen en bouten afgedekt in 45-60 min. gaarstoven. Champignons schoonvegen, grote exemplaren halveren.
In wok of koekenpan olie verhitten en champignons op hoog vuur 5 min. roerbakken.
Bestrooien met zout en peper.
Achtergehouden venkelgroen fijnsnijden.
Konijnenbouten in warme schaal leggen en in oven (175°C)of onder aluminiumfolie warmhouden.
Champignons door venkel scheppen.
Groenten met schuimspaan uit pan nemen en over vier borden verdelen.
Konijnenbouten erop leggen en garneren met fijngesneden venkelgroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Stoofpot
/
Wild