Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indonesische gehaktballen met pittige jus
Allerhande 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
4
takjes
selderij
▢
125
g
roze garnalen
▢
500
g
rundergehakt
▢
2
theelepels
djinten
gemalen komijn
▢
2
theelepels
ketoembar
gemalen koriander
▢
zout
▢
2
eetlepels
zonnebloemolie
▢
2
eetlepels
ketjap manis
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
3
theelepels
sambal oelek
▢
peper
Instructies
Ui en knoflook pellen en snipperen, selderij fijn knippen.
Garnalen fijn snijden.
Gehakt mengen met garnalen, ui, knoflook, selderij, djinten en ketoembar.
Op smaak brengen met zout en peper.
Van gehakt ballen ter grootte van pingpongballetjes draaien.
In koekenpan olie verhitten en hierin ballen in 5-7 minuten rondom bruin en gaar bakken. Balletjes uit pan nemen en warmhouden.
Op laag vuur ketjap, citroensap, sambal en 1 dl water door bakvet roeren.
Jus aan de kook brengen en aanbaksels goed losroeren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met aardappelpuree en sperziebonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Indonesië