Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broccolipakketjes van Bladerdeeg
Gemaakt van vers bladerdeeg
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Total time
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
▢
1
kleine
broccoli
▢
1
eetlepel
sesamolie
▢
100
g
crème fraîche
▢
1
eetlepel
gehakte peterselie
▢
50
g
geraspte bergkaas
▢
Zout
▢
Cayennepeper
▢
1
ei
geklutst (om te bestrijken)
▢
2
eetlepels
zwarte sesamzaadjes
om te bestrooien
Instructies
Verwarm de oven voor op 190°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de broccoli in lange roosjes van ongeveer 6 cm en marineer met sesamolie en sojasaus.
Schil en snijd de stronk van de broccoli en meng met crème fraîche, peterselie en bergkaas.
Breng op smaak met zout en cayennepeper.
Rol het bladerdeeg uit met het bakpapier en snijd in 6 vierkanten.
Leg 1-2 eetlepels van het mengsel diagonaal op de hoeken van elk deegvierkantje en verdeel de broccoli erover.
Breng de twee tegenover elkaar liggende hoeken naar elkaar toe en druk stevig.
Bestrijk met ei en bestrooi met zwarte sesamzaadjes.
Bak onderin de oven gedurende 20-25 minuten tot de pakketjes goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de lichte, hartige smaak van de broccolipakketjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch