Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zuurkoolsoep met kip
Allerhande 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
g
boter
▢
1
ui
fijngesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
1½
eetlepel
bloem
▢
1
theelepel
komijn
djinten
▢
1
liter
kippenbouillon
van tablet
▢
500
g
wijnzuurkool mild
Biologisch
▢
4
kipfilets
▢
½
rode paprika
in blokjes
Instructies
In (soep)pan 1 1/2 el boter verhitten en ui met knoflook in 5 min. op laag vuur lichtbruin bakken.
Bloem en komijn erover strooien en ui nog 1 min. zachtjes bakken.
Scheut bouillon toevoegen en met houten pollepel roeren tot gladde saus ontstaat.
Rest van bouillon in scheuten toevoegen en soep al roerend aan de kook brengen.
Zuurkool erdoor mengen en soep nog 15 min. zachtjes laten koken.
Intussen kipfilets met peper bestrooien.
In koekenpan rest van boter verhitten en filets in ca. 6 min. per kant bruin en gaar bakken.
Kipfilets schuin in plakken snijden en elk in diep bord leggen.
Paprika door soep roeren.
Op smaak brengen met zout en peper en soep over borden verdelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Kip kan vervangen worden door parelhoen- of kalkoenfilet (ca. 400 g)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Soep