Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Zuurkoolsoep met Kip
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soeppan
Koekenpan
Houten pollepel
Ingrediënten
▢
50
g
boter
▢
1
ui
fijngesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
1½
eetlepel
bloem
▢
1
theelepel
komijnpoeder
▢
1
liter
kippenbouillon
van tablet, glutenvrij indien nodig
▢
500
g
zuurkool
mild
▢
4
kipfilets
▢
½
rode paprika
in blokjes
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verhit 1½ eetlepel boter in een soeppan en bak de fijngesnipperde ui met de geperste knoflook op laag vuur in ongeveer 5 minuten lichtbruin.
Strooi de bloem en komijnpoeder over de gebakken ui en bak dit nog 1 minuut zachtjes mee.
Voeg een scheut kippenbouillon toe aan de pan en roer met een houten pollepel tot er een gladde saus ontstaat.
Voeg de rest van de kippenbouillon geleidelijk toe, terwijl je blijft roeren, totdat de soep aan de kook komt.
Meng de zuurkool door de soep en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes koken.
Bestrooi ondertussen de kipfilets met peper naar smaak.
Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak de kipfilets aan beide kanten in ongeveer 6 minuten goudbruin en gaar.
Snijd de kipfilets schuin in plakken.
Roer de blokjes rode paprika door de soep en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de romige zuurkoolsoep met kip over diepe borden en leg de plakjes gebakken kipfilet erin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Blanc past goed bij de romige textuur van de soep en de smaak van de kip.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
22
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Soep
Land van herkomst
Nederland