Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zuurkooltaartjes
Allerhande 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4
quichevormpjes
Ø10 cm
Ingrediënten
▢
4
plakjes
deeg voor hartige taart
diepvries
▢
250
g
zuurkool naturel
▢
4
eieren
▢
125
ml
crème fraîche
▢
80
g
gemalen oude kaas
▢
100
g
gebraden beenham
in reepjes
▢
⅓
bakje
dadels
bakje a 225 g
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C. Deegplakjes laten ontdooien.
Zuurkool in zeef laten uitlekken en vocht goed uitdrukken.
Zuurkool fijner snijden. In kom eieren loskloppen met crème fraîche.
Kaas en royaal peper erdoor mengen.
Ingevette vormpjes met plakje deeg bekleden; overhangend deeg langs rand afsnijden. Deegbodems 5 min. in midden van oven voorbakken.
In kom zuurkool omscheppen met ham en dadels.
Vormpjes uit oven nemen en vulling erover verdelen.
Eimengsel in vormpjes schenken.
Taartjes in midden van oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar bakken.
Uit oven nemen en (lauw)warm serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een klodder zure room.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Voorgerechten