Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelschijfjes met kip en tonijn
Allerhande 2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
700
g
aardappelschijfjes
▢
350
g
kipfilet
in blokjes
▢
½
eetlepel
Provençaalse kruiden
▢
2
blikjes
tonijn op olie
▢
1
komkommer
▢
125
ml
zure room
▢
2
eetlepels
kappertjes
▢
3
bosuitjes
in ringen
Instructies
Aardappelschijfjes volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken.
Kipblokjes bestrooien met kruiden, zout en peper.
In braadpan 3 eetlepels olie (van tonijn) verhitten en kip 6 minuten bakken.
Komkommer schillen en in plakjes snijden.
Komkommerplakjes omscheppen met 2 eetlepels zure room, 1 eetlepel azijn (uit potje kappertjes), 1 gesneden bosuitje, zout en peper.
Tonijn afgieten en met kappertjes, rest van ringetjes bosui en rest van zure room door kipblokjes mengen.
Nog 2 minuten verwarmen.
Aardappelschijfjes en kip-tonijnmengsel over deborden verdelen, komkommersalade ernaast scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Vis
Extra aanwijzing
Snel te maken