Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Antilliaanse Balchi di Karni
gehaktballen van rundvlees
Porties:
6
stuks
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
gemalen biefstuk of zeer fijn gehakt rundvlees
▢
250
g
gehakt
▢
2
sneetjes
oud brood
geweekt in melk
▢
¼
theelepel
nootmuskaat
▢
¼
theelepel
komijnzaad
▢
1
ei
losgeklopt
▢
1
theelepel
Worcestershiresaus
▢
Zout naar smaak
▢
4
eetlepels
boter of margarine
▢
2
eetlepels
olie
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
tomaat
in stukjes gesneden
▢
1
paprika
in reepjes gesneden
Instructies
Meng het gemalen rundvlees, gehakt, geweekt brood, nootmuskaat, komijnzaad, losgeklopt ei, Worcestershiresaus en zout in een kom.
Vorm hieruit 6 gehaktballen.
Verhit de helft van de boter en olie in een pan en bak hierin de gehaktballen goudbruin.
Verhit de rest van de boter en olie in een andere pan en bak hierin de gesnipperde ui, tomaat en paprika.
Voeg de gebakken groenten toe aan de gehaktballen samen met de bakboter.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze stevige Antilliaanse gehaktballen gaan goed samen met een fruitige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Malbec.
Voedingswaarden
Calories:
385
kcal
|
koolhydraten:
7
g
|
Protein:
23
g
|
Vet:
29
g
|
Zout:
0.9
mg
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Antillen