Meng alle ingrediënten voor het gehakt behalve de bloem in een grote kom.
Kneed goed door en vorm er 6 gelijkmatige gehaktballen van.
Rol ze door de bloem.
Verhit olie in een braadpan en bak de gehaktballen aan alle kanten bruin.
Haal ze uit de pan en zet apart.
In dezelfde pan, bak de gesnipperde ui, paprika, knoflook en champignons in olijfolie goudbruin.
Voeg de tomaten, tomatenpuree, witte wijn, laurierblaadjes, bouillonblokje, zout, oregano, chilipeper en paprikapoeder toe.
Roer goed door en laat 4-5 minuten koken.
Zet het vuur laag.
Doe de gehaktballen terug in de pan met saus.
Dek af en laat sudderen tot de gehaktballen gaar zijn.
Voor de rijst, fruit de ui, knoflook en peterselie in olijfolie.
Voeg de rijst toe en bak 2-3 minuten.
Voeg dan bouillon, laurierblad, saffraan en zout toe.
Kook afgedekt op laag vuur tot al het vocht is verdampt.
Laat 5 minuten rusten voordat je serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een Argentijnse Malbec past goed bij dit gerecht.Serveer de gehaktballen met de saus, rijst en Parmezaanse kaas. Geniet van deze heerlijke Argentijnse maaltijd!