Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Auberginelasagna met notengehakt
Allerhande 2005
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
aubergines
▢
7-8
eetlepels
olijfolie
▢
100
g
ongezouten gemengde noten
▢
3
sneetjes
oud bruinbrood
volkoren, in blokjes
▢
2
sjalotten
gesnipperd
▢
1
theelepel
pikante paprikapoeder
▢
2
x 125 ml crème fraîche
▢
4
tomaten
in plakjes
Instructies
Aubergines in de lengte in 12 dunne plakken snijden.
Plakken dun bestrijken met 2 eetlepels olie.
In grillpan of droge koekenpan aubergine op hoog vuur in 3-4 minuten bruin en gaar roosteren, halverwege keren.
Noten in keukenmachine grof malen.
Brood toevoegen en met pulsknop in 1 of 2 keer grof verkruimelen.
In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en sjalot 1-2 minuten fruiten.
Noten-broodmengsel en paprikapoeder erdoor scheppen en in 2-3 minuten knapperig en bruin bakken.
Pittig op smaak brengen met zout en peper.
Plakken aubergine bestrooien met zout en peper en 4 plakken royaal bestrijken met helft van crème fraîche.
In elk ovenschaaltje 1 plak aubergine met crème fraîche leggen.
Helft van notenmengsel erover verdelen.
Hierop weer plak aubergine leggen en deze besmeren met rest van crème fraîche.
Rest van notenmengsel erop scheppen en afdekken met laatste plakken aubergine.
Plakjes tomaat dakpansgewijs erop leggen.
Peper erboven malen.
Besprenkelen met rest van olie.
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Schaaltjes in oven schuiven en auberginelasagna 10-15 minuten bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Noten
/
Pasta
Extra aanwijzing
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch