Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde Auberginelasagne met Notengehakt
Porties:
4
Bereidingstijd:
44
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grillpan of droge koekenpan
Keukenmachine
Koekenpan
ovenschaal
Ingrediënten
▢
2
aubergines
▢
7-8
eetlepels
olijfolie
▢
100
g
ongezouten gemengde noten
▢
3
sneetjes
oud bruinbrood
volkoren, in blokjes
▢
2
sjalotten
gesnipperd
▢
1
theelepel
pikante paprikapoeder
▢
2
x 125 ml crème fraîche
▢
4
tomaten
in plakjes
Instructies
Snijd de aubergines in de lengte in 12 dunne plakken.
Bestrijk de plakken aubergine dun met 2 eetlepels olie.
Rooster de aubergine in een grillpan of droge koekenpan op hoog vuur in 3-4 minuten bruin en gaar, halverwege keren.
Maal de noten grof in een keukenmachine.
Voeg het brood toe en verkruimel grof in 1 of 2 keer.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de sjalot 1-2 minuten.
Voeg het noten-broodmengsel en paprikapoeder toe en bak in 2-3 minuten knapperig en bruin.
Breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi de plakken aubergine met zout en peper en bestrijk 4 plakken royaal met de helft van de crème fraîche.
Leg in elk ovenschaaltje 1 plak aubergine met crème fraîche.
Verdeel de helft van het notenmengsel erover.
Leg hierop weer plakken aubergine en besmeer deze met de rest van de crème fraîche.
Schep de rest van het notenmengsel erop en dek af met de laatste plakken aubergine.
Leg de plakjes tomaat dakpansgewijs erop.
Maal er peper overheen en besprenkel met de rest van de olie.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schuif de schaaltjes in de oven en bak de auberginelasagne 10-15 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Merlot of een lichte rosé past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
428
kcal
|
koolhydraten:
23
g
|
Protein:
9
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
0.4
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Noten
/
Pasta
Land van herkomst
Mediterraan
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch