Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Rasp de citroenschil fijn en pers de citroen uit.
Snijd de hamlapjes in lange smalle repen.
Meng de marinademix (uit het pakje) met 3 eetlepels olie, de geraspte citroenschil en 2 eetlepels citroensap.
Voeg de vleesrepen toe en marineer 5 minuten.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan.
Bak de knoflook snel lichtbruin.
Voeg de groenten toe, bedruppel met 2 theelepels citroensap, omscheppen en met het deksel schuin op de pan, op een laag vuur, in 6-8 minuten gaar laten worden.
Roer de sambal erdoor.
Verhit ondertussen een wok.
Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesrepen 8 minuten.
Roer er 275 ml koud water, de sausmix (uit het pakje) en de rest van het citroensap door.
Breng al roerende aan de kook en verwarm een paar minuutjes.
Verdeel de rijst over 4 borden.
Schep de groenten ernaast, leg de vleesrepen erbij, schep de saus erover en bestrooi met de bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Traditioneel wordt bij babi pangang lekker frisse Conimex Smaakmaker Atjar Tjampoer gegeten. Geef er ook de nieuwe Conimex Smaakmaker Kroepoek Sweet Chili bij.Variatietip:Rooster de vleesrepen op de barbecue in plaats van ze te wokken. Voor een verrassende combinatie kan het vlees in dit recept worden vervangen door stevige visfilet zoals pangasius.