Gewokte babi pangang met citroen en knoflookgroenten

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 1 citroen
  • 400 g hamlapjes
  • 1 pakje Conimex Mix voor Babi Pangang
  • Conimex Wok Olie
  • 3 teentjes knoflook
  • 600 g Chinese wokgroenten
  • 2 theelepels Conimex Sambal Manis
  • 3 eetlepels bieslook fijngeknipte

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Rasp de citroenschil fijn en pers de citroen uit.
  • Snijd de hamlapjes in lange smalle repen.
  • Meng de marinademix (uit het pakje) met 3 eetlepels olie, de geraspte citroenschil en 2 eetlepels citroensap.
  • Voeg de vleesrepen toe en marineer 5 minuten.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan.
  • Bak de knoflook snel lichtbruin.
  • Voeg de groenten toe, bedruppel met 2 theelepels citroensap, omscheppen en met het deksel schuin op de pan, op een laag vuur, in 6-8 minuten gaar laten worden.
  • Roer de sambal erdoor.
  • Verhit ondertussen een wok.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesrepen 8 minuten.
  • Roer er 275 ml koud water, de sausmix (uit het pakje) en de rest van het citroensap door.
  • Breng al roerende aan de kook en verwarm een paar minuutjes.
  • Verdeel de rijst over 4 borden.
  • Schep de groenten ernaast, leg de vleesrepen erbij, schep de saus erover en bestrooi met de bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Traditioneel wordt bij babi pangang lekker frisse Conimex Smaakmaker Atjar Tjampoer gegeten. Geef er ook de nieuwe Conimex Smaakmaker Kroepoek Sweet Chili bij.
Variatietip:
Rooster de vleesrepen op de barbecue in plaats van ze te wokken. Voor een verrassende combinatie kan het vlees in dit recept worden vervangen door stevige visfilet zoals pangasius.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees
Land van herkomst Oosters
Extra aanwijzing Snel te maken