Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
Meng de marinademix (uit het pakje) met 4 eetlepels olie.
Voeg de kip toe en marineer 5 minuten.
Pel en snijd de uien in ringen.
Schil de gember en hak het fijn.
Kook de broccoli 6 minuten in kokend water.
Afgieten en laten uitlekken.
Verhit een wok.
Voeg een scheutje olie toe en wok de stukjes kip 5 minuten.
Voeg de ui en de gember toe en wok nog 3 minuten.
Voeg de broccoli toe en wok nog 3 minuten.
Roer de sausmix (uit het pakje) en 300 ml koud water erdoor.
Breng aan de kook en kook 1 minuut op een laag vuur.
Schep de rijst in 4 kommen of op borden en verdeel de hot ajam met gember en broccoli erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Geef er de nieuwe, Conimex Smaakmaker Kroepoek Sweet Chili bij, die is lekker pittig en krokant.Variatietip:De broccoli kan worden vervangen door bloemkool of sperzieboontjes. Wie het iets minder pittig wil, kan de Mix voor Hot Ajam vervangen door de Javaanse Conimex Mix voor Ajam Kerrie Madras.