Gewokte hot ajam met gember, broccoli en basmati rijst

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g basmati rijst
  • 400 g kipfilet
  • 1 pakje Conimex Mix voor Hot Ajam
  • Conimex Wok Olie
  • 2 rode uien
  • 50 g verse gember
  • 600 g broccoliroosjes

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
  • Meng de marinademix (uit het pakje) met 4 eetlepels olie.
  • Voeg de kip toe en marineer 5 minuten.
  • Pel en snijd de uien in ringen.
  • Schil de gember en hak het fijn.
  • Kook de broccoli 6 minuten in kokend water.
  • Afgieten en laten uitlekken.
  • Verhit een wok.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de stukjes kip 5 minuten.
  • Voeg de ui en de gember toe en wok nog 3 minuten.
  • Voeg de broccoli toe en wok nog 3 minuten.
  • Roer de sausmix (uit het pakje) en 300 ml koud water erdoor.
  • Breng aan de kook en kook 1 minuut op een laag vuur.
  • Schep de rijst in 4 kommen of op borden en verdeel de hot ajam met gember en broccoli erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Geef er de nieuwe, Conimex Smaakmaker Kroepoek Sweet Chili bij, die is lekker pittig en krokant.
Variatietip:
De broccoli kan worden vervangen door bloemkool of sperzieboontjes. Wie het iets minder pittig wil, kan de Mix voor Hot Ajam vervangen door de Javaanse Conimex Mix voor Ajam Kerrie Madras.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kip / Rijst
Land van herkomst Oosters