Gewokte hot ajam met gember, broccoli en basmati rijst
Ingrediënten
- 400 g basmati rijst
- 400 g kipfilet
- 1 pakje Conimex Mix voor Hot Ajam
- Conimex Wok Olie
- 2 rode uien
- 50 g verse gember
- 600 g broccoliroosjes
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
- Meng de marinademix (uit het pakje) met 4 eetlepels olie.
- Voeg de kip toe en marineer 5 minuten.
- Pel en snijd de uien in ringen.
- Schil de gember en hak het fijn.
- Kook de broccoli 6 minuten in kokend water.
- Afgieten en laten uitlekken.
- Verhit een wok.
- Voeg een scheutje olie toe en wok de stukjes kip 5 minuten.
- Voeg de ui en de gember toe en wok nog 3 minuten.
- Voeg de broccoli toe en wok nog 3 minuten.
- Roer de sausmix (uit het pakje) en 300 ml koud water erdoor.
- Breng aan de kook en kook 1 minuut op een laag vuur.
- Schep de rijst in 4 kommen of op borden en verdeel de hot ajam met gember en broccoli erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Geef er de nieuwe, Conimex Smaakmaker Kroepoek Sweet Chili bij, die is lekker pittig en krokant.
Variatietip:
De broccoli kan worden vervangen door bloemkool of sperzieboontjes. Wie het iets minder pittig wil, kan de Mix voor Hot Ajam vervangen door de Javaanse Conimex Mix voor Ajam Kerrie Madras.