Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Deense Frikadeller
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
225
g
rundergehakt
▢
225
g
kalfsgehakt
▢
60
ml
melk
▢
4
eetlepels
geraspte ui
▢
1
ei
▢
4
eetlepels
paneermeel
▢
4
eetlepels
bloem
▢
60
ml
spa rood
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
▢
50
g
boter of margarine
Instructies
Meng het runder- en kalfsgehakt in een kom.
Roer de melk, geraspte ui en ei erdoor.
Kneed het paneermeel door het vlees.
Bestrooi met bloem en kneed grondig door elkaar.
Roer de spa rood erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Meng goed.
Laat het gehaktmengsel 15-30 minuten in de koelkast rusten, zodat het gemakkelijker is om gehaktballen te vormen.
Verhit de boter of margarine in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Maak met een grote lepel gehaktmengsel ongeveer 2 1/2 eetlepel en vorm dit tot licht afgeplatte, ovale gehaktballetjes ter grootte van een klein ei.
Leg de gehaktballetjes in de hete pan en bak ze ongeveer 15 minuten per kant, tot ze goed bruin zijn en van binnen niet meer roze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze Deense frikadeller gaan goed samen met een lichte en fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories:
390
kcal
|
koolhydraten:
14
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
23
g
|
Zout:
1.3
mg
|
Sugar:
1.5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Kalfsvlees
/
Rundvlees
Land van herkomst
Denemarken