Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Basilicumsaus van Allerhande
Allerhande 2006
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
15
g
verse basilicum
▢
200
ml
slagroom
▢
1
theelepel
honing
▢
150
g
zachte geitenkaas
verbrokkeld
▢
1
theelepel
maïzena
Instructies
Neem de blaadjes van de basilicum en snijd ze fijn.
Verwarm in een pannetje met een dikke bodem op laag vuur de slagroom, honing en
geitenkaas tot de geitenkaas is gesmolten.
Breng op smaak met een klein beetje zout en versgemalen (witte) peper.
Meng de maïzena met 1 eetlepel water.
Voeg de maïzena toe aan de saus.
Breng de saus aan de kook en laat 1 minuut doorkoken.
Pureer tweederde van de saus met de fijngesneden basilicum in de blender.
Laat zowel de witte als de groene saus afkoelen.
Schenk de groene saus in een sauskom.
Schenk de witte saus er in het midden bij en maak een draaibeweging, zodat er een witte
cirkel in het groen ontstaat.
Lekker bij een paddenstoelentaartje of andere vegetarische gerechten.
Notities / Tips / Wijnadvies
De saus is zowel warm als koud heerlijk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus
Extra aanwijzing
Snel te maken