Neem de blaadjes van de basilicum en snijd ze fijn.
Verwarm in een pan met dikke bodem op laag vuur de slagroom, honing en geitenkaas tot de geitenkaas is gesmolten.
Breng op smaak met een klein beetje zout en versgemalen (witte) peper.
Meng de maïzena met 1 eetlepel water en voeg toe aan de saus.
Breng de saus aan de kook en laat 1 minuut doorkoken.
Pureer tweederde van de saus met de fijngesneden basilicum in de blender.
Laat zowel de witte als de groene saus afkoelen.
Schenk de groene saus in een sauskom.
Schenk de witte saus er in het midden bij en maak een draaibeweging, zodat er een witte cirkel in het groen ontstaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
De saus is zowel warm als koud heerlijk. Serveer deze basilicumsaus met geitenkaas als smaakvolle toevoeging bij paddenstoelentaartjes of andere vegetarische gerechten.
Wijnadvies:
Deze romige saus met geitenkaas en basilicum combineert goed met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.