Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boerenkoolquiche
Allerhande 2005
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
boter
▢
1
grote
ui
grofgesnipperd
▢
150
gr
boerenkool
panklare
▢
1
theelepel
tijm
gedroogde
▢
5
plakjes
deeg voor hartige taart
diepvries, ontdooid
▢
1
runderrookworst
in plakjes
▢
4
eieren
▢
100
ml
kookroom
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C.
In grote pan boter verhitten en ui 2 minuten zachtjes fruiten.
Boerenkool en tijm erdoor scheppen en kool al omscheppend laten slinken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Ingevette taartvorm bekleden met plakjes bladerdeeg en randen goed op elkaar drukken.
Overtollig deeg langs rand van taartvorm wegsnijden.
Boerenkoolmengsel over taartbodem verdelen en plakjes rookworst erop leggen.
In kom eieren loskloppen met kookroom, zout en peper.
Eiermengsel over boerenkool schenken.
In midden van oven boerenkoolquiche in 25-30 minuten goudbruin en gaar bakken.
Lekker met tomatensalade.
notitie:
Boerenkool in laagjes. Laat boerenkool al omscheppend in olie in een wok iets slinken en
roer er dan 1 bakje Hüttenkäse (200 g) en wat geraspte belegen kaas door. Verdeel dit
mengsel om en om met voorgekookte aardappelplakjes, plakken ham en plakjes tomaat in
een ingevette ovenschaal. Strooi er nog wat geraspte kaas over en bak de schotel in een
voorverwarmde oven van 175 °C in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Nederland