5plakjesdeeg voor hartige taartdiepvries, ontdooid
1runderrookworstin plakjes
4eieren
100mlkookroom
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit de boter in een grote pan en fruit de ui zachtjes gedurende 2 minuten.
Voeg de boerenkool en tijm toe en laat de kool al omscheppend slinken.
Breng op smaak met zout en peper.
Bekleed een ingevette taartvorm met de plakjes bladerdeeg en druk de randen goed op elkaar.
Snijd overtollig deeg langs de rand van de taartvorm weg.
Verdeel het boerenkoolmengsel over de taartbodem en leg de plakjes rookworst erop.
Klop in een kom de eieren los met de kookroom, zout en peper.
Schenk dit mengsel over de boerenkool.
Bak de boerenkoolquiche in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de quiche met een frisse tomatensalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Je kunt de boerenkoolquiche ook serveren met aardappelplakjes, ham, tomaat en geraspte kaas
Wijnadvies:
Deze hartige boerenkoolquiche past goed bij een lichte rode wijn zoals een Beaujolais. De fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van de quiche mooi aan.