Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boerenlaagjespudding
Allerhande 2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
25
g
custardpoeder
▢
4
eetlepels
suiker
▢
500
ml
melk
boerenland
▢
1
pak
boerencakejes
6 stuks
▢
100
ml
appelsap
▢
500
g
aardbeien
▢
200
ml
slagroom
▢
50
g
pure chocolade
grofgeraspt
Instructies
In kom custardpoeder met 1 eetlepel suiker en 100 ml melk tot glad papje roeren.
In steelpan rest van melk aan de kook brengen.
Al roerend custardmengsel toevoegen en custardvla 1 minuut zachtjes koken.
Pan van vuur nemen.
Custardvla laten afkoelen, af en toe roeren zodat er geen vel op komt.
Cakejes in schaal leggen.
Met vork gaatjes in cakejes prikken en appelsap erover sprenkelen.
Aardbeien schoonmaken, enkele aardbeien bewaren als garnering, rest in plakjes snijden en met 1 eetlepel suiker bestrooien.
Slagroom met rest van suiker stijfkloppen.
Op cakejes lagen maken van helft van aardbeien, custardvla, rest van aardbeien en slagroom.
Trifle bestrooien met geraspte chocolade en garneren met aardbeien.
Tot gebruik in koelkast bewaren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Besprenkel de cakelaag met zoete sherry of sinaasappellikeur in plaats van met appelsap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Fruit
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch