Roer in een kom het custardpoeder met 1 eetlepel suiker en 100 ml melk tot een glad papje.
Breng de rest van de melk aan de kook in een steelpan.
Voeg al roerend het custardmengsel toe aan de kokende melk en laat de custardvla 1 minuut zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur en laat de custardvla afkoelen, af en toe roerend om te voorkomen dat er een vel op komt.
Leg de boerencakejes in een schaal en prik er met een vork gaatjes in.
Besprenkel de cakejes met appelsap.
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes.
Bestrooi de plakjes met 1 eetlepel suiker.
Klop de slagroom stijf met de resterende suiker.
Maak lagen in de schaal door de helft van de aardbeien, de custardvla, de rest van de aardbeien en de slagroom over de cakejes te verdelen.
Bestrooi de trifle met de geraspte chocolade en garneer met de overgebleven aardbeien.
Bewaar de trifle in de koelkast tot gebruik.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn, zoals een Riesling Spätlese, past goed bij dit dessert. De fruitige tonen van de wijn vullen de aardbeien en de zoetheid van het gerecht aan, terwijl de verfrissende zuurgraad de romige slagroom in balans brengt.