Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Laat ze vervolgens afkoelen op een snijplank en hak ze grof.
Strooi het paprikapoeder uit over een schoteltje.
Knip de bieslook fijn boven een ander schoteltje.
Ontkorst de geitenkaas, snijd deze in stukken en meng deze met een vork door de crème fraîche.
Breng het geitenkaasmengsel op smaak met versgemalen zwarte peper.
Draai tussen je handen ongeveer 36 kleine balletjes van het geitenkaasmengsel, ter grootte van knikkers.
Verdeel de balletjes in porties.
Rol een deel van de balletjes door het paprikapoeder, een ander deel door de fijngeknipte bieslook en de rest door de gehakte pijnboompitten, zodat je drie verschillende kleuren balletjes krijgt.
Steek in elk balletje een cocktailprikker.
Serveer deze heerlijke geitenkaas borrelballetjes met pijnboompitten en bieslook tijdens een gezellige borrel en geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze geitenkaas borrelballetjes passen goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De wijn helpt de romige geitenkaas te complementeren en verfrist het gehemelte tussen elke hap door.