Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broodschotel met zuurkool
Allerhande 2005
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
grote
ui
grofgesnipperd
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
1
eetlepel
milde paprikapoeder
▢
500
g
zuurkool
uitgelekt
▢
½
bruinbrood
gesneden
▢
2
eieren
▢
125
ml
zure room
▢
250
g
schouderham
in repen
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C.
In braadpan ui in 2 eetlepels olie 5 minuten fruiten.
Paprikapoeder en zuurkool erdoor scheppen en geheel 5 minuten zachtjes verwarmen.
Helft van sneetjes brood schuin doormidden snijden en dicht tegen elkaar langs rand van
ovenschaal zetten.
Bodem bedekken met rest van sneetjes brood, dicht tegen elkaar aan.
In kom eieren loskloppen met zure room en zout en peper naar smaak.
Zuurkoolmengsel erdoor scheppen.
Zuurkool in ovenschaal scheppen, bovenkant gladstrijken en schouderham erover verdelen.
Broodrand bestrijken met rest van olie.
Broodschotel in midden van oven schuiven en in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten