Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ovengebakken Zuurschotel
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
ovenschaal
kom
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
1
grote
ui
grof gesnipperd
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
1
eetlepel
milde paprikapoeder
▢
500
g
uitgelekte zuurkool
▢
½
bruinbrood
gesneden
▢
2
eieren
▢
125
ml
zure room
▢
250
g
schouderham
in repen (optioneel)
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Fruit de ui in een braadpan in 2 eetlepels olie gedurende 5 minuten.
Voeg paprikapoeder en zuurkool toe aan de pan en verwarm het geheel 5 minuten zachtjes.
Snijd de helft van de sneetjes brood schuin doormidden en zet ze dicht tegen elkaar langs de rand van een ovenschaal.
Bedek de bodem van de ovenschaal met de rest van de sneetjes brood, dicht tegen elkaar aan.
Klop in een kom de eieren los met de zure room en breng op smaak met zout en peper.
Schep het zuurkoolmengsel door het eimengsel.
Verdeel het zuurkoolmengsel over de ovenschaal en strijk de bovenkant glad.
Verdeel eventueel de repen schouderham erover.
Bestrijk de broodrand met de resterende olie.
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak gedurende ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzure witte wijn zoals een Riesling vormt een goede aanvulling op de zuurkool en de romige zure room.
Voedingswaarden
Calories:
370
kcal
|
koolhydraten:
29
g
|
Protein:
11
g
|
Vet:
24
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Nederland