Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaanse Al-Andalus Gehaktballen
Porties:
4
ballen
Bereidingstijd:
31
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
g
gehakt
▢
2
eetlepels
Al-Andalus kruiden/specerijenmelange
▢
1
ei
▢
1
teen
knoflook
▢
1
ui
▢
125
g
romaatjes
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
400
g
tomaat
in blokjes
▢
400
g
kikkererwten
uitgelekt
▢
10
g
platte peterselie
Instructies
Meng het gehakt met de helft van de Al-Andalus kruiden/specerijenmelange, het ei, peper en zout in een kom.
Kneed goed door elkaar en vorm er met vochtige handen ballen van.
Snijd de knoflook fijn, snipper de ui en halveer de romaatjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur in 8 minuten rondom goudbruin en gaar.
Haal ze uit de pan.
Fruit de knoflook, ui en de rest van de Al-Andalus kruiden/specerijenmelange 3 minuten in het achtergebleven bakvet.
Voeg de romaatjes en tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en stoof 5 minuten.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken.
Voeg ze samen met de gehaktballetjes toe aan de tomaten en verwarm nog 2 minuten.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de peterselie fijn en strooi over de gehaktballen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de Spaanse Al-Andalus gehaktballen warm als bijgerecht en geniet van de smaken uit Spanje!
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
mg
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Vlees
Land van herkomst
Spanje
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij