Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zelfgemaakte Aardappelkroketjes
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan
Ingrediënten
▢
500
g
aardappels
▢
1
dl
melk
▢
50
g
boter
▢
2
eieren
▢
Nootmuskaat
▢
Peper
▢
Optioneel: Aromat
naar smaak
▢
Gehakte
peterselie
▢
Paneermeel
▢
2
eetlepels
water
▢
Zout
Instructies
Kook de aardappels gaar, giet ze af en stamp ze tot puree.
Verhit de frituurpan tot 170 graden Celsius.
Splits de eieren en roer de eidooiers door de melk.
Roer dit mengsel door de aardappelpuree samen met de boter, gehakte peterselie, peper, nootmuskaat, zout naar smaak en eventueel aromat naar smaak.
Vorm met een lepel bolletjes die iets groter zijn dan een tafeltennisbal.
Rol deze bolletjes door het paneermeel en vorm ze vervolgens tot kroketjes van 2 cm dik en 5 cm lang, zonder barstjes.
Klop het eiwit los met het water en rol de kroketjes hierdoor, zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn.
Rol de kroketjes nogmaals door het paneermeel.
Bak de kroketjes lichtbruin in de frituurpan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variaties:
Voeg naar keuze geraspte kaas, fijngesneden ham, gesmoorde champignons of gare vleesresten toe aan de aardappelpuree.
Wijnadvies:
Deze knapperige aardappelkroketjes gaan goed samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch