Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Zelfgemaakte Aardappelkroketjes
Maak zelf de lekkerste
aardappelkroketjes
! Deze zelfgemaakte kroketjes, gemaakt van een romige aardappelpuree en knapperig van buiten, zijn het perfecte
bijgerecht
voor elk diner.
Active Time
45
minuten
min
Recept categorieën:
Bijgerecht
,
Groenten
Dieët:
Vegetarisch
Yield:
4
Calories:
Author:
Cor Kevenaar
Equipment
Frituurpan
Materials
500
g
aardappels
1
dl
melk
50
g
boter
2
eieren
Nootmuskaat
Peper
Optioneel: Aromat
naar smaak
Gehakte
peterselie
Paneermeel
2
eetlepels
water
Zout
Instructies
Kook de aardappels gaar, giet ze af en stamp ze tot puree.
Verhit de frituurpan tot 170 graden Celsius.
Splits de eieren en roer de eidooiers door de melk.
Roer dit mengsel door de aardappelpuree samen met de boter, gehakte peterselie, peper, nootmuskaat, zout naar smaak en eventueel aromat naar smaak.
Vorm met een lepel bolletjes die iets groter zijn dan een tafeltennisbal.
Rol deze bolletjes door het paneermeel en vorm ze vervolgens tot kroketjes van 2 cm dik en 5 cm lang, zonder barstjes.
Klop het eiwit los met het water en rol de kroketjes hierdoor, zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn.
Rol de kroketjes nogmaals door het paneermeel.
Bak de kroketjes lichtbruin in de frituurpan.
Notities
Variaties:
Voeg naar keuze geraspte kaas, fijngesneden ham, gesmoorde champignons of gare vleesresten toe aan de aardappelpuree.
Wijnadvies:
Deze knapperige aardappelkroketjes gaan goed samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.