Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dubbelgevouwen pizza met salami en kaas
Allerhande 2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pak
witbroodmix
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
400
g
Italiaanse groentemix
▢
400
g
tomatenblokjes
uitgelekt
▢
1
eetlepel
gedroogde Italiaanse keukenkruiden
▢
125
g
salami
in plakjes
▢
150
g
geraspte belegen kaas
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Broodmix met 300 ml handwarm water en 2 eetlepels olie tot soepel deeg kneden.
Deeg 15 minuten laten rijzen.
In wok 2 eetlepels olie verhitten en groentemix in 4 minuten beetgaar bakken.
In kom tomatenblokjes met vork fijnprakken, kruiden erdoor roeren en saus pittig op smaak brengen met zout en peper.
Deeg in 4 gelijke stukken verdelen en doorkneden.
Elk stuk deeg op met bloem bestoven werkvlak dun uitrollen tot ronde lap.
Deeg dun bestrijken met tomatensaus, buitenste rand vrij laten.
Onderste helft van pizza's beleggen met salami, groentemix en kaas.
Deegrand met water natmaken, bovenste deeghelft over vulling klappen en randen stevig
aandrukken.
Pizza's op bakplaat leggen en in midden van oven in ca. 20 minuten bruin en gaar bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pizza
Land van herkomst
Italië