Kook de geschilde aardappels in een pan met water en een snufje zout gedurende 20-25 minuten tot ze gaar zijn.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een pureestamper of gebruik een pureeknijper.
Voeg de melk en boter toe aan de gestampte aardappels en roer alles goed door tot een romige puree.
Breng de aardappelpuree op smaak met versgeraspte nootmuskaat.
Voor het korstje: strooi paneermeel over de puree en verdeel er wat klontjes boter over.
Plaats de aardappelpuree gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius, totdat er een mooi bruin korstje ontstaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
Voor een extra smaakdimensie kun je ook 75 g geraspte oude kaas toevoegen aan de hete aardappelpuree, samen met de melk. Laat de kaas smelten in de puree en laat eventueel gratineren onder de grill.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past goed bij de romige textuur van deze aardappelpuree.