Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Flensjes met mandarijn
Allerhande 2005
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
mandarijnen
▢
100
g
bloem
▢
2
eieren
▢
250
ml
melk
▢
50
g
gesmolten roomboter
plus extra om te bakken
▢
evt. poedersuiker
Instructies
Pel de mandarijnen, haal de partjes los en snijd met een scherp mesje de vliesjes weg (vang het sap op).
Roer een flensjesbeslag van de bloem met een mespunt zout,de eieren,melk en gesmolten boter.
Verhit telkens een beetje boter in een kleine koekenpan (15-18 cm) en laat een juslepel beslag over de bodem uitvloeien.
Keer de flensjes als de bovenkant droog is en bak ook de onderkant goudbruin.
Maak zo een stapel van 8 flensjes op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Vouw de flensjes in vieren en leg ze op vier borden.
Schep de mandarijnpartjes erbij en stuif er eventueel poedersuiker over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met (walnoten)roomijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Fruit
Land van herkomst
Frankrijk
Extra aanwijzing
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch