Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mandarijn Flensjes met Boterige Sinaasappelsiroop
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Kleine koekenpan (15-18 cm)
kom
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
8
mandarijnen
▢
100
g
bloem
▢
2
eieren
▢
250
ml
melk
▢
50
g
gesmolten plantaardige boter
bijv. margarine
▢
Poedersuiker
optioneel
Instructies
Pel de mandarijnen, haal de partjes los en snijd met een scherp mesje de vliesjes weg.
Bewaar het opgevangen sap.
Roer in een kom een flensjesbeslag van bloem met een mespunt zout, de eieren, melk en gesmolten boter.
Verhit telkens een beetje boter in een kleine koekenpan (15-18 cm) en laat een juslepel beslag over de bodem uitvloeien.
Keer de flensjes als de bovenkant droog is en bak ook de onderkant goudbruin.
Maak zo een stapel van 8 flensjes op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Vouw de flensjes in vieren en leg ze op vier borden.
Schep de mandarijnpartjes erbij en besprenkel met het opgevangen mandarijnsap.
Strooi eventueel wat poedersuiker over de flensjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de mandarijn flensjes met een bolletje (walnoten)roomijs voor een heerlijke combinatie van warm en koud.
Wijnadvies:
Een lichte en zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij de frisse mandarijnen en de zoete flensjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch