Meng het gehakt in een kom met ei, 1 fijngesneden ui, paneermeel, peper, zout, geperste knoflook, paprikapoeder, 1 eetlepel gehakte peterselie en mosterd.
Vorm hieruit 4 ballen en laat ze kort opstijven in de koelkast.
Verhit wat olijfolie en boter in een pan en bak de gehaktballen rondom goudbruin.
Haal ze uit de pan en zet opzij.
Snijd de overgebleven ui in halve ringen, de champignons in plakjes en de paprika's in reepjes.
Bak deze kort aan in het achtergebleven vet in de pan en blus af met de groentebouillon.
Laat het geheel 5 minuten sudderen.
Voeg de slagroom en ajvar toe aan de saus.
Proef en breng op smaak met peper en zout.
Bind de saus eventueel met aardappelzetmeel of maïzena.
Voeg de gehaktballen terug toe aan de paprikasaus en laat ze goed doorwarmen.
Serveer de gehaktballen gegarneerd met wat extra gehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een fruitige rode wijn zoals een Zweigelt uit Hongarije past uitstekend bij dit gerecht.