Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Turkse Ajvar
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
10
verse
rode paprika's
▢
4
middelgrote
aubergines
▢
¾
kopje
olijfolie
▢
1
grote
ui
fijngesneden
▢
3
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
1-2
eetlepels
citroensap of 1 eetlepel rode wijnazijn
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
Verse
peterselie
fijngehakt
Instructies
Rooster de paprika's en aubergines in een oven van 250°C tot de huid blaren krijgt en zwart wordt.
Dit duurt ongeveer 25-30 minuten.
Je kunt ook geroosterde paprika's en aubergines uit potjes gebruiken als je dat makkelijker vindt.
Leg de geroosterde groenten in een plastic zak en laat ze 10 minuten stomen.
Verwijder de schil van de paprika's en aubergines.
Pureer de paprika- en auberginepulp in een keukenmachine tot een enigszins stevige massa.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de ui tot zeer zacht is.
Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee.
Haal de pan van het vuur en roer de paprika-auberginepulp erdoor.
Roer met een garde in een dunne straal de resterende olijfolie door het mengsel tot alle olie is opgenomen.
Als je geroosterde paprika's en aubergines uit potjes gebruikt, gebruik dan deze olie om het mengsel glad te maken.
Voeg het citroensap of de azijn en zout en peper naar smaak toe.
Doe de Ajvar in flessen en verzegel ze.
Vlak voor gebruik roer je de fijngehakte peterselie erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ajvar is nu klaar om te serveren als smaakmaker bij brood, sandwiches, vleesgerechten of als onderdeel van een salade. Enjoy!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus
Land van herkomst
Turkije
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch