Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indische Gehaktballen met Pinda's
Porties:
4
ballen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
g
ongezouten pinda's
grof gehakt
▢
1
sneetje
witbrood
zonder korst, in stukjes
▢
3
eetlepels
ketjap manis
▢
500
g
gehakt
▢
1
ei
▢
2
theelepels
sambal oelek
▢
1
teen
knoflook
geperst
▢
4
eetlepels
seroendeng
▢
25
g
boter
Instructies
Leg het brood in een diep bord en besprenkel met 2 eetlepels ketjap manis.
Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, het brood met ketjap, sambal oelek en gehakte pinda's toe.
Voeg de geperste knoflook toe en kneed het gehaktmengsel goed door elkaar totdat het brood gelijkmatig verdeeld is.
Vorm met vochtige handen 4 gehaktballen en rol deze door de seroendeng in een diep bord.
Verhit de boter in een pan en bak de gehaktballen op laag vuur gedurende 25 minuten, regelmatig keren.
Verhoog het vuur de laatste 3 minuten voor een knapperig korstje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
:
De smaken van deze Indische gehaktballen gaan goed samen met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
41
g
|
Zout:
1.6
mg
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Noten
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië